29/06/2024

Od početka prvenstva Premijer lige BiH za sezonu 2019/20 pa sa završetkom četvrtog kola, dva trenera ostala su bez posla u svojim, sada već bivšim, klubovima, i to Goce Sedloski koji je predvodio Široki Brijeg, te Ibro Rahimić koji je predvodio Velež iz Mostara.

Obojica pomenutih trenera ostala su bez posla uslijed loših rezultata timova koje su vodili, a nakon jučerašnjih mečeva četvrtog kola Premijer lige BiH, njima bi se mogao pridružiti i trener Elvedin Beganović, koji je aktuelni šef stručnog štaba FK Mladost Doboj-Kakanj.

Naime, Mladost je jučer na svom terenu poražena od ekipe Tuzla City, ali ono što brine rukovodstvo tima iz Doboja kod Kaknja je vrlo težak raspored u narednih pet prvenstvenih kola.

Mladost tako u narednih pet kola igra dvije domaće, te tri gostujuće utakmice, redom u gostima protiv banjalučkog Borca, potom, u gostima protiv bijeljinskog Radnika, zatim, kući protiv mostarskog Zrinjskog, nadalje, u gostima protiv zeničkog Čelika, te kući protiv tuzlanske Slobode, i ukoliko Mladost nakon ovih mečeva ne bude imala dvocifren broj bodova, ceh će po ustaljenoj praksi vrlo izvijesno platiti trener.

S obzirom da Mladost iz četiri odigrana meča ima samo četiri osvojena boda, te se nalazi u donjem dijelu tabele, ukoliko u naredna tri meča ne ostvari barem jedan trijumf, što shodno teškom rasporedu nije nimalo nemoguće, teško da će aktuelni šef struke ovog tima uopšte i dočekati na klupi narednih pomenutih pet mečeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *