04/07/2024

Odigrana su četiri susreta četvrtog kola Premijer lige BiH, susreti u Zenici, Tuzli, Bijeljini, i u Ugljeviku.

Čelik Zenica – Željezničar Sarajevo 0-2

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici odigran je derbi susret četvrtog kola Premijer lige BiH između Čelika iz Zenice i Željezničara iz Sarajeva, a ovaj nogometni susret popratila je i ekipa sa portala sportskevijesti.com, čiji su reporteri, dakle, bili na licu mjesta.

Susret između Čelika i Željezničara počeo je otvorenom igrom oba tima, i oba tima su već od starta dali do znanja da iz iz ovog susreta zanimaju sva tri boda.

Ipak, iako je igra u prvom poluvremenu bila dopadljiva, mreže oba golmana su mirovale, te se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu, onom početnom bez pogodaka.

U nastavku susreta ponovo otvorena igra oba tima, a takav pristup više se isplatio gostima iz Sarajeva, koji u 49. minuti dolaze do vodstva rezultatom 1:0, strijelac gola bio je Krpić.

Poslije primljenog gola Čelik je brzo mogao i do rezultatskog poravnanja, međutim, nogometaši ovog kluba promašili su nekoliko izglednih prilika, za što je uslijedila kazna u vidu drugog gola Željezničara u 72. minuti, strijelac za 2:0 u korist Sarajlija bio je ponovo Krpić.

Nakon drugog gola Željezničara bilo je gotovo izvijesno i koji tim će biti pobjednik ovog susreta, te je i ritam igre poprilično opao, i tako do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Susret se završio pobjedom Željezničara rezultatom 2:0, što je rezultat koji tim iz Sarajeva dovodi do liderske pozicije na prvenstvenoj tabeli, dok s druge strane, Čelik je unatoč porazu ostao vrlo konkurentan u borbi za najveći plasman u ovosezonskoj Premijer ligi BiH.

Sloboda Tuzla – Velež Mostar 0:0

Tuzlanski “Tušanj” bio je poprište susreta starih rivala, Slobode uz Tuzle i Veleža iz Mostara.

Ovaj tradicionalni derbi po svemu je opravdao očekivanja osim po onome najvažnijem, a to su golovi.

Susret se, dakle tako, okončao bez pobjednika, rezultatom 0:0, što u konačnici nešto više pogoduje Mostarcima, koji su odnijeli bod sa teškog gostovanja.

Radnik Bijeljina – Borac Banjaluka 1:2

Na Gradskom stadionu u Bijeljini svoj međusobni prvenstveni susret odigrali su Radnik i Borac iz Banjaluke.

Susret je počeo na najbolji mogući način po ekipu Radnika, vodstvom sa 1:0, i to već u 4. minuti pogotkom Maksimovića iz jedanaesterca, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Ipak, u nastavku meča Banjalučani su prvobitno pogotkom Vranješa iz jedanaesrca u 55. minuti poravnali rezultat na 1:1, a u posljednjim trenucima meča došli i do preokreta i ispostaviće se i pobjede, strijelac za 2:1 u korist Banjalučana bio je Kajkut.

Borac je ovom pobjedom nastavio sa dobrim rezultatim na početku ove premijerligaške sezone, dok Radnik nakon poraza nastavlja sa promijenjivim prvenstvenim rezultatima.

https://www.facebook.com/414710905260302/posts/2482912371773468/

Mladost Doboj-Kakanj – Tuzla City 0:1

Stadion “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja ugostio je timove Mladosti i Tuzla City.

Nakon prvog poluvremena ovog duela mreže oba golmana su mirovale, da bi u nastavku Tuzlaci u 66. minuti pigotkom Ubiparipa došli do vodstva rezultatom 1:0, što se naposlijetku ispostavilo i kao krajnji ishod ovog meča.

Tuzlaci su sa ovom pobjedom došli u sami vrh prvenstvene tabele, dok je Mladost nakon poraza, suprotno tome, sada na samom začelju tabele.

Tabela nakon četiri odigrana kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *