02/07/2024

Susretima prvog kola zvanično je počela nova sezona Prve lige FBiH, a najzanimljivije je, pored ostalog, bilo u Bihaću, Živinicama, Hadžićima, te u Konjicu.

Jedinstvo Bihać – Zvijezda Gradačac 1:1

Derbi susret prvog kola nove sezone u okviru Prve lige FBiH odigrali su u Bihaću timovi Jedinstva i Zvijezde iz Gradačca.

Susret se naposlijetku okončao rezultatom 1:1, i to tako što je Jedinstvo povelo pogotkom Nuspahića, a Zvijezda pogotkom Ćuluma poravnala rezultat.

Ovom podjelom bodova na otvaranju nove sezone nešto zadovoljniji mogu biti nopgometaši tima iz Gradačca, tim prije što su se sa teškog gostovanja vratili neporaženi.

Slaven Živinice – Olimpik Sarajevo 0:1

Foto: Facebook

Na Gradskom stadionu u Živinicama svoj međusobni susret odigrali su domaći Slaven i Olimpik iz Sarajeva.

Sarajlije su naposlijetku iz ovog meča izvukli maksimum, odnosno, ostvarili su trijumf rezultatom 1:0 i odnijeli sva tri boda, strijelac gola odluke bio je Zeba.

Olimpik je tako pobjedom najavio svoje ovosezonske ambicije, a to je plasman u Premijer ligu BiH, dok se Slaven nakon domaćeg poraza sada okreće novim prvenstvenim mečevima u potrazi za prvim bodovima.

Radnik Hadžići – GOŠK Gabela 1:2

Novajlije u Prvoj ligi FBiH, Radnik iz Hadžića i GOŠK iz Gabele, odigrali su u Hadžićima svoj prvenstveni susret.

Hadžićani su bolje otvorili meč i pogotkom Šehića poveli sa 1:0 za ujedno i rezultat prvog poluvremena, ali Gabeljani prvobitno pogotkom Aletića, a potom i Kulovića preokreću rezultat na 2:1 u svoju korist, i u konačnici tim rezultatom dolaze i do pobjede.

GOŠK je tako pobjedom otvorio novu sezonu Prve lige FBiH, dok se Radnik nakon poraza mora okrenuti novim mečevima kako bi ostvario svoje prve ovosezonske bodove.

Igman Konjic – TOŠK Tešanj 0:3

Foto: Facebook

Gradski stadion u Konjicu bio je mjesto susreta otvaranja nove sezone za timove Igmana i TOŠK-a iz Tešnja.

Tim iz Tešnja u ovom meču demonstrirao je dopadljiv nogomet i u potpunosti nadigrao svoje domaćine, i u konačnici rezultatom 3:0 došao do ubjedljive pobjede, strijelci pogodaka bili su Dizdarević, Poturalić i Šabić.

TOŠK je ovom pobjedom najavio pohod na plasman u Premijer ligu BiH, što je Tešnjacima i ovosezonska klupska ambicija, dok će Igman nakon teškog domaćeg poraza morati itekako analizirati svoj dalji rad kako ne bi došli u situaciju da se ove sezone grčevito bore za opstanak u prvoligaškom društvu.

Svi rezulati prvog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon odigranog prvog kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *