06/10/2024
1565966144168

Sarajevski Željezničar će u okviru 5. kola Premijer lige BiH dočekati tuzlansku Slobodu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke FK Željezničar, Amar Osim i prvotimac, Ermin Zec.

“Ovo će biti drugačija utakmice nego prethodne, igramo kući i favorit smo. Dva igrača koja imaju kartone nam fale i zbog toga će ovo biti težak meč. Imamo ostatak ekipe koji će to probati nadoknaditi, a i Slobodi fale dva igrača pa smo po tom pitanju ujednačeni. Prvi put smo u situaciji da u meč ulazimo kao neki favoriti. Sloboda je neugodan protivnik, prošle sezone smo im u tri utakmice dva puta pogledali na gol. Nadam se da će utakmica biti gledljivija nego prošlosezonske. Oni su veliki klub, ali su u ovom trenutku “kao” autsajderi, naglašavam kao autsajderi”, rekao je Osim.

Nakon upita novinara portala sportskevijesti.com da li će na predstojećem domaćem prvenstvenom susretu protiv Slobode šansu za igru dobiti pojačanja kluba u prethodnom periodu, konkretno Amar Mehić i Sedad Subašić, strateg Osim je istakao da su to dva vrlo mlada igrača koji još uvijek nisu dovoljno spremni za jedan takav meč.

Kako je protekao razgovor stratega FK Željezničar i novinara portala sportskevijesti.com, poslušajte i pogledajte u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *