06/10/2024
IMG_20190817_180510

Odigrano je šest od osam mečeva drugog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Sarajevu, Kaknju, te u Jajcu.

Olimpik Sarajevo – Travnik 2:1

Na stadionu “Otoka“ odigran je prvenstveni susret između Olimpika iz Sarajeva i Travnika, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Susret je počeo napadačkom igrom oba tima, a shodno tome, domaći su bolje iskoristili svoj “mementum”, i pogotkom Zebe iz slobodnog udarca u 31. minuti došli u vodstvo rezultatom 1:0, za radost malobrojne publike na stadionu.

Nakon vodstva Olimpika, Travničani su mogli vrlo brzo do poravnanja, no nisu iskoristili nekoliko dobrih šansi, te se na odmor između dva poluvremena otišlo sa minimalnom prednošću sarajevskog tima.

U nastavku susreta konkretnije prema golu protivnika kreću Travničani, što je rezultiralo pogotkom Šere u 61. minuti za poravnanje rezultata na 1:1, što je vratilo stvari na početak.

Ipak, Olimpik u samom finišu susreta pogotkom Stjepanovića dolazi do vodstva rezultatom 2:1, što je bio i krajnji ishod ovog meča.

Olimpik je sa ovom pobjedom došao do nova tri boda i sada ih na svom kontu ima šest, dok je Travnik nakon poraza ostao na tri osvojena boda.

Rudar Kakanj – Zvijezda Gradačac 0:2

Stadion pod “Vardom” u Kaknju danas je bio poprište susreta prvog kola između Rudada i Zvijezde iz Gradačca.

Gosti iz Gradačca su bolje otvorili susret i poveli sa 1:0 pogotkom Mahmutovića, što se kasnije ispostavilo i kao rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu ponovo bolja igra Zvijezde, koja pogiokom Jazvina dolazi do prednosti od 2:0, i ispostaviće se i trijumfa upravo tim rezultatom.

Zvijezda je nakon ove pobjede došla do skora od četiri boda iz dva odigrana meča, dok je Rudar i dalje bez bodova.

Metalleghe-BSI Jajce – Jedinstvo Bihać 4:1

Na sradionu “Mračaj” u Jajcu danas su svoj međusobni susret drugog kola Prve lige FBiH odigrali Metalleghe-BSI i Jedinstvo iz Bihaća.

Ekipa Jedinstva bolje je ušla u susret i pogotkom Cibre došla do vodstva rezultatom 1:0, ali do kraja prvog dijela susreta domaći pogotkom Pljevljaka poravnavaju rezultat na 1:1, te se uoči drugog dijela stvari vraćaju na početak.

U nastavku meča znatno bolja igra ekipe Metalleghe-BSI koji prvobitno pogotkom Haračića dolazi do vodstva rezultatom 2:1, a nedugo potom pogotkom Zekića i do 3:1, da bi ubrzo mreži Bišćana pogodio i Popović za vodstvo od 4:1

Metalleghe-BSI je ovom pobjedom došlo do svoja prva tri boda ove sezone, dok Jedinstvo nakon ovog poraza ostaje na jednom osvojenom bodu.

Svi rezultati današnjeg programa drugog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog drugog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *