07/10/2024
68397314_1144480335939501_5619228137104605184_n

U vikendu za nama odigrani su susreti prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na četiri od osam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 22 pogotka na svim mečevima, od toga šest na meču u Maglaju, u gostujućoj pobjedi Usore iz Žabljaka nad Natronom.

SAŠK Napredak Sarajevo – Stupčanica Olovo 0:4

Foto: Facebook/ NK Stupčanica Olovo

Vrlo efikasan duel ovog kola odigrali su u Doglodima timovi SAŠK Napretka iz Sarajeva i novajlije u ligi Stupčanice iz Olova, a susret se završio visokom pobjedom gostujuće Stupčanice rezultatom 4:0, te je zahvaljujući tome Stupčanica i lider prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je SAŠK Napredak nakon ovakvog poraza posljednjeplasirani tim tabele nakon prvog kola prvenstva.

Borac Jelah – Bosna Visoko 1:0

Foto: Facebook/ FK Borac Jelah

Borac iz Jelaha je na svom terenu u dočekao ekipu novajlije u ligi Bosne iz Visokog i ostvario pobjedu rezulatom 1:0, te je Borac nakon dobrog otvaranja prvenstva u gornjem dijelu prvenstvene tabele, dok je Bosna iz Visokog nakon ovog poraza u donjoj polovini prvenstva.

Mošćanica Sarajevo – Krivaja Zavidovići 74 2:1

Foto: Facebook/ FK Mošćanica Sarajevo

Interesantan duel ovog kola odigrali su u Vogošći ekipe novajlije u ligi Mošćanice iz Sarajeva i Krivaje iz Zavidovića, a susret se završio pobjedom Mošćanice rezultatom 2:1, te je shodno tome tim iz Sarajeva nakon prvog kola u gornjoj polovini prvenstvene tabele, dok je Krivaja suprotno tome dio tabele donje polovine prvenstva.

Svi rezultati prvog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon prvog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *