07/10/2024
68651886_1228031687378222_3858788056848924672_n

U vikendu za nama odigrani su susreti prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na šest od sedam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 29 pogodaka na svim mečevima, od toga devet na meču u Bijelom Polju, u domaćoj pobjedi Bjelopoljca nad Ljubuškim.

Branitelj Mostar – Rama 4:0

Foto: Facebook

Branitelj iz Mostara je na svom terenu u dočekao ekipu Rame i ostvario ubjedljivu pobjedu rezulatom 4:0, te je Branitelj nakon ovog trijumfa i lider prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Rama nakon ovakvog poraza posljednjeplasirani tim tabele nakon prvog kola prvenstva.

Klis Buturović Polje – Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje 4:1

Foto: Facebook/ FK Klis

Vrlo efikasan duel ovog kola odigrali su u Buturović Polju timovi Klisa i Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, a susret se završio visokom pobjedom domaćeg Klisa rezultatom 4:1, te je zahvaljujući tome Klis drugoplasirani tim prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Sloga nakon ovakvog poraza pretposljednji tim tabele nakon prvog kola prvenstva.

Bjelopoljac Bijelo Polje – Ljubuški 5:4

Foto: Facebook/ Druga liga FBiH – Jug

Interesantan i efikasan duel ovog kola odigrali su u Bijelom Polju ekipe Bjelopoljca i novajlije u ligi Ljubuškog, a susret se završio pobjedom Bjelopoljca rezultatom 5:4, te je shodno tome tim iz Bijelog Polja nakon prvog kola u gornjoj polovini prvenstvene tabele, dok je Ljubuški suprotno tome dio tabele donje polovine prvenstva.

Svi rezultati prvog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon prvog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *