07/10/2024
20190819_151531

Proteklog vikenda odigrani su susreti prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na pet od osam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 28 pogodaka na svim mečevima, od toga osam na meču u Srebreniku, u ubjedljivoj pobjedi Gradine nad Čelićem.

Gradina Srebrenik – Čelić 8:0

Foto: Facebook/ OFK Gradina Srebrenik

Zanimljiv i vrlo efikasan duel ovog kola odigrali su u Srebreniku timovi Gradine i Čelića, a susret se završio visokom pobjedom Gradine rezultatom 8:0, te je zahvaljujući tome Gradina i lider prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Čelić nakon ovakvog poraza posljednjeplasirani tim tabele nakon prvog kola prvenstva.

Seona – Bosna Kalesija 5:0

Foto: Facebook/ FK Seona

Seona je na svom terenu u dočekala ekipu Bosne iz Kalesije i ostvarila visoku pobjedu rezulatom 5:0, te je Seona nakon odličnog otvaranja prvenstva drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Bosna iz Kalesije nakon ovog poraza pretposljednji tim prvenstva.

Radnički Lukavac – Orahovica 74 1:1

Interesantan duel ovog kola odigrali su u Lukavcu ekipe Radničkog i novajlije u ligi Orahovice 74, a susret se završio podjelom bodova rezultatom 1:1, te su shodno tome oba tima nakon prvog kola u sredini prvenstvene tabele.

Svi rezultati prvog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon prvog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *