07/10/2024
IMG_20190819_164009

Proteklog vikenda odigrani su susreti prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na dva od pet mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 23 pogotka na svim mečevima, od toga sedam na meču u Turbetu, u visokoj gostujućoj pobjedi Krajišnika iz Velike Kladuše nad Vlašićem.

Vlašić Turbe – Krajišnik Velika Kladuša 0:7

Foto: Facebook/ NK Krajišnik Velika Kladuša

Vrlo efikasan duel ovog kola odigrali su u Turbetu timovi Vlašića i Krajišnika iz Velike Kladuše, a susret se završio visokom pobjedom gostujućeg Krajišnika rezultatom 7:0, te je zahvaljujući tome Krajišnik i lider prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Vlašić nakon ovakvog poraza posljednjeplasirani tim tabele nakon prvog kola prvenstva.

FK Vitez – Krajina Cazin 3:2

FK Vitez je na svom terenu u dočekao ekipu Krajine iz Cazina i ostvario pobjedu rezulatom 3:2, te je Vitez nakon dobrog otvaranja prvenstva u gornjem dijelu prvenstvene tabele, dok je Krajina nakon ovog poraza u donjoj polovini prvenstva.

Radnik Donji Vakuf – Rudar Han Bila 0:2

Interesantan duel ovog kola odigrali su u Donjem Vakufu ekipe novajlije u ligi Radnika i Rudara iz Han Bile, a susret se završio pobjedom Rudara rezultatom 2:o, te je shodno tome tim iz Han Bile nakon prvog kola u gornjoj polovini prvenstvene tabele, dok je Radnik suprotno tome dio tabele donje polovine prvenstva.

Svi rezultati prvog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon prvog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *