07/10/2024
IMG_20190823_104424

U okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sezona 2019/20, Sarajevo na svom terenu dočekuje ekipu Veleža iz Mostara.

Tim povodom danas je održana konferencija za medije, gdje su se obratili šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić, i prvotimac Darko Lazić.

„Duel starih rivala, što je lijepo i što je dobro za naš fudbal. Želimo osvojiti tri boda, Velež je sasvim drugi tim sa novim trenerom i nova tri ili četiri igrača i to su pokazali u prethodna dva kola. Vjerovatno su dobili samopouzdanje, mi ulazimo kao favoriti i od toga ne bježimo. Očekuju nas tri teške utakmice u kratkom roku, ali smo navikli na to. Što se tiče igračkog kadra, Milanović se vraća u konkurenciju ,Hodžić je počeo da trenira, ali neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu. Vidjećemo da li se ekipa osvježila iako to nije nimalo lako jer nas vrijeme ne mazi jer je previše toplo, ali najbitnije nam je da su igrači koji su bili roviti sada okej i da će dati svoj doprinos sutra na utakmici. Poznavajući njihovog trenera on je trener koji preferira da igra i gdje god je do sada radio tako je bilo i mislim da će biti tako i sutra. Rekao sam već da su drugačija ekipa nego na početku sezone. Mi smo ekipa koja se nameće, koja želi stvarati šanse i možemo očekivati utakmicu sa puno golova i puno šansi. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i prisustvuju, ja se nadam, dobroj utakmici. Znate da nas čekaju tri utakmice u sedam dana i morat ćemo nekoga odmoriti, osvježiti, možda sutra igra u srijedu ne, ali s obzirom na igrački kadar i igrače koji nisu u konkurenciji, morat ćemo malo mijenjati. Sutra će biti možda jedna ili dvije izmjene.” – zaključio je Musemić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *