08/10/2024
FB_IMG_1566752869219

Odigrani su svi mečevi trećeg kola u okviru Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je u Gradačcu, Konjicu, Goraždu, Bihaću, i u Hadžićima.

Zvijezda Gradačac – Metalleghe-BSI Jajce 5:0

Na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu odigran je susret trećeg kola Prve lige FBiH između Zvijezde i Metalleghe-BSI iz Jajca.

Ovaj susret je od samog početka pa do svog kraja išao u samo jednom smjeru, u smjeru trijumfa domaćeg tima, s obzirom da je konačni rezulat od 5:0 za Zvijezdu podatak koji sam po sebi govori o svemu, a strijelci u visokoj pobjedi domaćeg tima bili su Jazvin, Mahmutović, Fačić i Šarić u dva navrata.

Zvijezda je nakon ove pobjede nastavila svoj pohod prema liderskoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, i prema konačnom cilju, a to je plasman u Premijer ligu BiH, dok je Metalleghe-BSI nakon ovog poraza sada u donjem dijelu prvenstvene tabele.

https://www.facebook.com/nkzvijezda1922/videos/1232310253615679/?__xts__[0]=68.ARDE-F37J1qcUtB1bc9KH44hW1bbkrAbmY3m2xmhViQh9h5w7cjcBDGApmebgoJGK-1VAp7GX7W1Sc3EaqiAZoI48BjquY-ceIgW4gBayvmRrNV3umgD33gdefJJb1FdmAypbB_UOzy2VMEkRi-icNBCALliAktRGaT2SOMWhBFh669K2XIWaozZc8k7izj0EHki451aD6Whx7Iqj-3mbKMw1bW0iRkNAoG3V-fFB0-DNqR7BgGtag_UvZ-7AWligp02sKq38tDsorTFk9roEQ7fa3XR-Xlxn2q1_lCBUz_rlAUwdzBkmTOeaBQSBgnqH8BaZQcz30SBdw-C44NmR9rdfqF0mRaT&__tn__=-R

Igman Konjic – Olimpik Sarajevo 0:1

Gradski stadion u Konjicu bio je mjesto prvenstvenog susreta između Igmana i Olimpika iz Sarajeva.

Prvo poluvrijeme ovog duela okončalo se bez pogodaka, da bi u nastavku sarajevski tim postigao pogodak za vodstvo rezulatom 1:0, strijelac za, ispostaviće se kasnije, i konačan ishod ovog meča bio je Muminović.

Olimpik je nakon ovog trijumfa nastavio svoj ovosezonski niz pobjeda, te se sarajevski klub nakon tri odigrana kola nalazi na prvoj poziciji na tabeli sa maksimalnim učinkom i sa devet osovojenih bodova, dok Igman nakon tri odigrana kola na svom kontu ostaje sa samo tri boda.

Goražde – TOŠK Tešanj 3:0

U Goraždu su se u okviru trećeg kola Prve lige FBiH sastali istoimeni domaćin i TOŠK iz Tešnja.

Goražde je bolje ušlo u ovoj meč i nakon prvog poluvremena pogotkom Žerića imalo vodstvo rezulatom 1:0, a u nastavku su domaći bili još i ubjedljiviji, te su pogotcima Hasanovića, te još jednom Žerića, naposlijetku upisali visoku pobjedu rezulatom 3:0, i tako nastavili sa dobrim igrama u aktuelnoj sezoni.

Tim iz goražda je tako nakon ove pobjede u samom vrhu prventvene tabele, dok je TOŠK unatoč porazu i dalje ostao vrlo visoko plasiran na tabeli ovosezonskog prvenstva.

Jedinstvo Bihać – Budućnost Banovići 2:1

Stadion pod “Borićima” u Bihaću ugostio je u okviru trećeg kola Prve lige FBiH ekipe Jedinstva i Budućnosti iz Banovića.

U prvom poluvremenu nešto konkretniji Bišćani su prvi došli do pogotka i vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Nuspahić iz jedanaesterca, ali gosti iz Banovića ubrzo poravnavaju reztultat na 1:1, strijelac za epilog prvog dijela susreta bio je Trumić.

U nastavku meča ponovo bolji nogometaši Jedinstva, što im se ponovo isplatilo, s obzirom da su pogotkom Nuspahića iz novog jedanaesterca došli do prednosti rezulatom 2:1, i ispostaviće se i konačne pobjede.

Jedinstvo je sa ovom pobejedom poravilo loš utisak iz prva dva kola ove sezone, dok je Budućnost nakon novog poraza sada na samom začelju prvenstvene tabele.

Radnik Hadžići – Rudar Kakanj 1:4

U Hadžićima su se danas u okviru trećeg kola Prve lige FBiH sastali timovi Radnika i Rudara iz Kaknja.

Prvo poluvrijeme ovog meča proteklo je u znatno boljoj igri kluba iz Kaknja, koji je pogotcima Kovača u dva navrata imao vodstvo rezulatom 2:0, a i u nastavku ništa drugačija slika, s obzirom da je Rudar ubrzo došao i do vodstva rezultatom 4:0 uz het trik Kovača, dok je Radnik do kraja meča uspio tek smanjiti za ostatak na 4:1, što je bio i krajnji epilog ovog susreta.

Rudar je sa ovom pobjedom popravio svoj slab ovosezonski start, dok je Radnik i pored poraza u sredini prvenstvene tabele.

Svi rezultati trećeg kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon trećeg kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *