06/10/2024
FB_IMG_1566818309539

U vikendu za nama odigrani su susreti drugog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na tri od šest mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 22 pogotka na svim mečevima, od toga šest na meču u Stocu, u visokoj gostujućoj pobjedi Klisa iz Buturović Polja nad Stocem.

Stolac – Klis Buturović Polje 1:5

Foto: Facebook

Vrlo efikasan duel ovog kola odigrali su u Stocu timovi Stoca i Klisa iz Buturović Polja, a susret se završio visokom pobjedom gostujućeg Klisa rezultatom 5:1, te je zahvaljujući tome Klis lider prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Stolac nakon ovakvog poraza posljednji tim tabele nakon ovog kola prvenstva.

Posušje – Brotnjo Čitluk 2:0

Foto: Facebook/ HŠK Posušje

Posušje je na svom terenu u derbi susretu ovog kola dočekalo ekipu Brotnja iz Čitluka i ostvarilo pobjedu rezultatom 2:0, te je Posušje nakon ovog trijumfa drugoplasirani tim prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Brotnjo nakon ovog poraza i dalje u gornjoj polovini tabele nakon ovog kola prvenstva.

Ljubuški – Branitelj Mostar 4:1

Foto: Facebook/ Druga liga FBiH – Jug

Interesantan i efikasan duel ovog kola odigrali su u Ljubuškom ekipe Ljubuškog i Branitelja iz Mostara, a susret se završio pobjedom Ljubuškog rezultatom 4:1, te je shodno tome tim iz Ljubguškog nakon ovog kola četvrtoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Branitelj sada šetoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati drugog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon drugog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *