06/10/2024
FB_IMG_1566816673191

Proteklog vikenda odigrani su susreti drugog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na dva od pet mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 21 pogodak na svim mečevima, od toga sedam na meču u Busovači, u gostujućoj pobjedi Podgrmeča iz Sanskog Mosta nad Busovačom.

Rudar Han Bila – Kiseljak 5:0

Foto: Facebook

Vrlo efikasan duel ovog kola odigrali su u Han Biloj timovi Rudara i Kiseljaka, a susret se završio visokom pobjedom domaćeg tima rezultatom 5:0, te je zahvaljujući tome Rudar i lider prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Kiseljak nakon ovakvog poraza na samom začelju prvenstvene tabele.

Busovača – Podgrmeč Sanski Mosta 3:4

Foto: Facebook

Busovača je na svom terenu u dočekala ekipu Podgrmeča iz Sanskog Mosta i naposlijetku doživjela poraz rezulatom 4:3, te je shodno tome Podgrmeč nakon dobrog otvaranja prvenstva drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Busovača nakon ovog poraza u sredini tabele aktuelnog prvenstva.

Novi Travnik – Vlašić Turbe 2:1

Foto: Facebook/ NK Novi Travnik

Interesantan derbi susret duel ovog kola odigrali su u Novom Travniku ekipe Novog Travnika i Vlašića iz Turbeta, a susret se završio pobjedom Novog Travnika rezultatom 2:1, te je shodno tome tim Novog Travnika nakon ovog kola u gornjoj polovini prvenstvene tabele, dok je Vlašić suprotno tome dio tabele donje polovine prvenstva.

Svi rezultati drugog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon drugog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *