06/10/2024
IMG_20190901_183358

Susretima u Gabeli, Hadžićima, i u Tešnju kompletirano je četvrto kolo Prve lige FBiH.

GOŠK Gabela – Igman Konjic 2:1

Na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli danas je odigran hercegovački derbi izmeđšu GOŠK-a i Igmana iz Konjica.

Nakon prvog poluvremena mreže oba golmana su mirovale, da bi početkom drugog poluvremena GOŠK bio tim koji je prvi stigao do pogotka i vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Mašić, ali to nije poremetilo planove igračima Igmana koji nakon autogola domaćeg igrača Ereiza poravnavaju rezultat na 1:1, međutiom GOŠK u posljednjim trenucima susreta pogotkom Islamagića dolazi do nove prednosti, ovoga puta rezultatom 2:1, što se ispostavilo i kao konačan rezultat ovog susreta.

GOŠK je sa pobjedom ostao drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Igman suprotno tome u grupi timova koji trenutno činje samo začelje prvenstva.

Radnik Hadžići – Slaven Živinice 2:1

U Hadžićima su se danas u okviru četvrtog kola Prve lige FBiH sastali domaći Radnik i Slaven iz Živinica.

Slaven je bolje otvorio susret i poveo sa 1:0 pogotkom Salihovića, međutim, tim iz Hadžića prvobitno je pogotkom Mešića poravnao rezultat na 1:1, da bi potom pogotkom Buljubašića došao do potpunog preokreta i vodstva rezultatom 2:1, što se naposlijetku ispostavilo i kao konačni epilog susreta.

Radnik je sa novom pobjedom i sa nova tri boda nastavio svoj dobar niz u aktuelnoj sezoni, dok je Slaven sa novim porazom ostao u donjoj polovini prvenstvene tabele.

TOŠK Tešanj – Jedinstvo Bihać 2:0

Na stadionu “Luke” u Tešnju danas su svoj međusobni susret u okviru četvrtog kola Prve lige FBih odigrali timovi TOŠK-a i Jedinstva iz Bihaća.

Tešnjaci su bolje ušli u ovaj meč i pogotkom Škrijelja došli do vodstva rezultatom 1:0, da bi kasnije pogotkom Šabića došli i do 2:0, što je bio i krajnji rezultat ovog meča.

TOŠK je nakon ovog trijumfa ostao na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Jedinstvo nakon ovog poraza sve dalje od ostvarenja osvosezonskih ambicija, odnosno, od plasmana u Premijer ligu BiH.

Tabela nakon četiri odigrana kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *