07/10/2024
IMG_20190905_212140

Nakon što su odlučili napustiti stadion “Bilino polje” i susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine između BiH i Lihtenštajna poslije incidenta sa MUP-om ZDK, zvaničnim saopštenjem oglasili su se iz navijačke grupe “BH Fanaticos”, što u nastavku prenosimo u cjelosti:

“Radi vršenja represije nad navijačima Bosne i Hercegovine, BHF je napustio sjevernu tribinu u Zenici. SLOBODA NAVIJACIMA – A.C.A.B.” – oglasili su se zvanično “BH Fanaticosi”.

Podsjećamo, iz MUP-a ZDK također su dali izjavu o ovime incidentu, konkretno za portale Klix.ba i sportskevijesti.com govorila je portparol MUP-a ZDK, Aldina Alić.

“Jedan od članova BH Fanaticosa je imao spornu majicu s uvredljivim sadržajem za pripadnike policije. Policija je tražila da majicu skine i nakon što je to odbio, izveden je sa stadiona. Ispred stadiona mu je majica skinuta, nakon čega je vraćen na Bilino Polje, međutim, ostali navijači su iz revolta odlučili napustiti stadion”, kazali su prethodno za Klix.ba i sportskevijesti.com iz MUP-a ZDK-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *