07/10/2024
1567718804339

Po završetku utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine sa Lihtenštajnom održana je konferencija za štampu na kojoj se predstavnicima medija obratio selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki.

„Dosta smo se mučili sa ekipom protiv koje smo mislili da će neće biti teško. Nismo se dobro kretali. Kad je Duljević postigao gol bilo je lakše. Na kraju smo ostvarili pobjedu koja je i previsoka u odnosu na igru koju smo prikazali. Protiv Armenije ćemo morati puno bolje. Gledali smo poluvrijeme njihove utakmice sa Italijom. Igrali su dobro i moraćemo imati bolji pristup“, rekao je Prosinečki, pa dodao:

„Svi su očekivali golijadu, ali protivnik je pokušao da nas iznenadi na kontre i polu-kontre koje su mogle biti opasne. Na kraju moramo biti zadovoljni rezultatom. Protiv Armenije će vjerovatno biti nekih promjena. Šunjića smo vjerovatno izgubili. Neke igrače smo odmarali, Bičakčića i Bešića pa ćemo da vidimo u kojem ćemo sastavu igrati.“

Nakon upita novinara portala sportskevijesti.com o tome koja bi trebala biti ključna utakmica do kraja kvalifikacija, a vezano za plasman na Evropsko prvenstvo za njegove izabranike, Prosinečki je istakao da bi to trebao biti domaći meč sa Finskom.

„Mi više nemamo pravo na kiks. Moramo pobijediti sve do kraja. Vjerujem da će ključna utakmica biti sa Finskom na našem terenu. Za njih su svi mislili da je loša ekipa, međutim oni još nemaju poraza. Motivacije ne bi trebalo da nam fali jer bi nas svaka greška odaljila od Evropskog prvenstva.”

Kompletan razgovor selektora Prosinečkog i novinara portala sportskevijesti.com možete poslušati i pogledati u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *