06/10/2024
IMG_20190831_201128

U Sarajevu je danas zasjedala Disciplinska komisija NS/FS BiH, te na istoj kažnjeno nekoliko klubova Premijer lige BiH zbog određenih propusta.

Nakon sjednice Disciplinske komisije NS/ FS BiH obistinilo se prvobitno pisanje portala sportskevijesti.com da će najtežu kaznu doboti Željezničar iz Sarajeva, i to kaznu u vidu 3.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na prvenstvenom meču prethodnog kola protiv Sarajeva, a izrečena je i kazna zabrane prisustva gledalaca na južnoj tribini stadiona “Grbavica” u trajanju od dvije takmičarske utakmice.

Nadalje, kaznu je dobilo i Sarajevo, i to zbog istog razloga kao i Željezničar, odnosno, zbog upotrebe pirotehnike na prvenstvenom susretu sa Željezničarom, a kazna je 2.000 KM, te zabrana i za navijače ovog kluba na sljedećoj takmičarskoj utakmici.

Također, novčane kazne dobili su i banjalučki Borac, i mostarski Zrinjski, sa po 2.500 KM, zatim, kažnjena je tuzlanska Sloboda za novčanom kaznom od 2.000 KM, potom, mostarski Velež sa 3.000 KM, i Široki Brijeg sa 2.000 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *