29/09/2024

Danas su odigrani svi mečevi sedmog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Gradačcu, Bihaću, i u Banovićima.

Zvijezda Gradačac – Olimpik Sarajevo

Stadion “Banja Ilidža” u Gradačcu danas je bio poprište derbi susreta sedmog kola Prve lige FBiH između Zvijezde i Olimpika iz Sarajeva.

Olimpik je bolje otvorio susret i pogotkom Zeba iz jedanaesrerca poveo sa 1:0, za ujedno i rezultat prvog dijela igre.

Drugo poluvrijeme počelo je crvenim kartonom za domaće, odnosno, isključen je Jazvin, a pred sami kraj meča Olimpik pogotkom Stojanovića dolazi do prednosti od 2:0, što se ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.

Olimpik je ovom pobjedom zadržao lidersku poziciju na tabeli i nakon ovog kola, dok je Zvijezda, suprotno time, sve dalje od aktuelnog prvenstvenog lidera i svog današnjeg protivnika.

Jedinstvo Bihać – GOŠK Gabela 1:2

Na stadionu pod “Borićima” u Bihaću danas su se u okviru prvenstvenog susreta Prve lige FBiH sastali timovi Jedinstva i GOŠK-a iz Gabele.

Tim iz Gabele bolje je ušao u susret i pogotkom Savića poveo sa 1:0, da bi Jedinstvo pogotkom Nuspahića poravnalo rezultat na 1:1, što je bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku meča ponovo GOŠK dolazi do prednosti, ovoga puta rezultatom 2:1, strijelac je bio Mašić, što se naposlijetku ispostavilo i kao konačan ishod ovog duela.

GOŠK je zahvaljujući ovoj pobjedi ostao konkurentan u borbi za prvo mjesto, dok je Jedinstvo nakon ovog poraza na samom začelju tabele.

Budućnost Banovići – TOŠK Tešanj 2:2

Foto: Facebook

U Banovićima se danas odigrao susret sedmog kola Prve lige FBiH, a snage su odmjerili Budućnost i TOŠK iz Tešnja.

Prvo poluvrijeme ovog meča rezultatski je sa 2:0 pripalo ekipi Budućnosti, strijelci su bili Berbić i Trumić, a u nastavku meča prvobitno TOŠK pogotkom Kitanovića iz jedanaesterca smanjuje vodstvo domaćih na 2:1, a potom pogitkom Škrijelja poravnava na 2:2, što se kasnije ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova zadovoljni ne mogu biti niti jedni niti drugi, s obzirom da Budućnost tako ostaje na samom začelju tabele, dok je TOŠK sve dalje od liderske pozicije na prvenstvenoj tabeli.

Svi rezultati sedmog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon sedam odigranih kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *