29/09/2024

Odigrana su još dva susreta devetog kola Premijer lige BiH, susreti u Sarajevu, i u Banjaluci.

Željezničar Sarajevo – Radnik Bijeljina 1:0

Na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu odigran je prvenstveni premijerligaški susret između Željezničara i Radnika iz Bijeljine, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

U prvom poluvremenu Željezničar je imao terensku inicijativu, ali bez konkretnih šansi za postizanje pogodaka, te se naposlijetku i na odmor otišlo pri početnom rezultatu, neriješenom bez pogodaka.

U nastavku meča Željezničar je nastavio sa boljom igrom, koja se domaćima isplatila u 64. minuti, kada Alispahić pogađa mrežu Bijeljinaca za vodstvo svog tima rezultatom 1:0, i za radost domaće publike.

Poslije vodećeg pogotka Željezničara, Radnik je zaigrao otvorenije, međutim, bez konkretnog učinka u završnicama napada, dok su domaći povremeno prijetili iz kontra napada, također, bez konkretnog učinka.

Ovaj meč se na kraju okončao pobjedom Željezničara rezultatom 1:0, te je tim iz Sarajeva sa novim bodovima došao na drugu poziciju na tabeli.

S druge strane, Radnik je nakon poraza ostao u grupi timova koji čine sredinu prvenstvene tabele u ovom trenutku.

Borac Banjaluka – Široki Brijeg 1:1

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Gradski stadion u Banjaluci večeras je bio mjesto susreta devetog kola Premijer lige BiH između Borca i Širokog Brijega.

Širokobriježani su bolje otvorili susret i u 31. minuti pogotkom Bagarića poveli sa 1:0, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, da bi u nastavku meča prvobitno Široki Brijeg u 49. minuti ostao sa igračem manje, pošto je crveni karton dobio Stanić, a u 72. minuti je Borac pogotkom Milutunovića poravnao rezultat na 1:1, što je naposlijetku bio i krajnji epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova oba ne mogu naročito zadovoljni biti niti jedni niti drugi, s obzirom da su tima, shodno tome, ostala u sredini prvenstvene tabele.

Tabela nakon nepotpunog devetog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *