29/09/2024

Završeni su prvi mečevi devetog kola Premijer lige BiH, mečevi u Tuzli i u Doboju kod Kaknja.

Tuzla City – Sarajevo 2:1

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su u okviru devetog kola Premijer lige BiH snage odmjerili Tuzla City i Sarajevo.

Tuzlaci su bolje ušli u meč, i pogotkom Ubiparipa iz jedanaesterca u 9. minuti poveli sa 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Crnkić u 46. minuti pogađa mrežu gostiju za vodstvo Tuzlaka rezultatom 2:0, da bi Sarajevo u 90. minuti pogotkom Ahmetovića smanjilo vodstvo domaćih na 2:1, za ispostaviće se i krajnji ishod suareta.

Tuzla City je sa ovom pobjedom zadržala lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok je Sarajevo nakon poraza ostalo drugoplasirano.

Mladost Doboj-Kakanj – Sloboda Tuzla 2:0

Na stadionu “MGM Farm Arena” danas su u okviru devetog kola Premijer lige BiH snage odmjerili Mladost i Sloboda iz Tuzle.

Mladost je bolje ušla u meč, i u 38. minuti pogotkom Atajića iz jedanaesterca povela sa 1:0, za ujedno i rezultat prvog dijela igre.

U nastavku meča, u 76. minuti, Mladost pogitkom Horića dolazi i do 2:0, što se na kraju ispostavilo i kao konačan epilog ovog duela.

Mladost je sa ovom pobjedom i sa tri boda izašla iz opasne zone na tabeli Premijer lige BiH, dok je Sloboda nakon poraza ostala u grupi timova koji čine sredinu prvenstvene tabele

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *