29/09/2024

Nakon što je selektor “U-21” nogometne reprezentacije BiH, Vinko Marinović, objavio spisak igrača na koje računa na predstojećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine sa Njemačkom, uslijedila je i konferencija za štampu na kojoj je selektor odgovarao na pitanja novinara.

„U odnosu na meč sa Belgijom nema nekih većih promjena. Nema Maksimovića koji je povrijeđen. Ostali su zdravi i nadam se da će tako ostati i do utakmice sa Njemačkom. Neki igrači su standardni u klubovima, ali neki i nisu što nam zadaje određene probleme. Očekuje nas meč sa reprezentacijom koja ima veliki kvalitet. Među najboljim je ekipama u Evropi u ovom uzrastu. Ostvarili su dvije pobjede u ovim kvalifikacijama i pokazali su koliko su dobri i favoriti su u grupi. I pred Belgiju, koja je takođe kvalitetna, vjerovali smo da možemo napraviti dobar rezultat. Željeli smo da vidimo i gdje se nalazimo u odnosu na velike reprezentacije. Dobro smo se bili postavili i odigrali dobru utakmicu. I sad možemo obećati da ćemo dati svoj maksimum i sa takvim zalaganjem ćemo da vidimo da li možemo napraviti pozitivan rezultat.” – istakao je, između ostalog, Vinko Marinović.

Nakon upita novinara portala sportskevijesti.com o tome da otkrije sistem svog uspješnog rada na poziciji selektora, Marinović je obrazložio kako je to širok poja, te da on prati rad svakog igrača ponaosob, kao i da surađuje sa selektorima mlađih reprezentativnih uzrasta.

Kompletan razgovor između novinara portala sportskevijesti.com i selektora “U-21” reprezentacje BiH, poslušajte i pogledajte u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *