06/10/2024
IMG_20190926_124724

Susretima u Sarajevu, između Željezničara i Zvijezde 09 Brgule, i u Širokom Brijegu između Širokog Brijega i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, kompletirano je deseto kolo Premijer lige BiH.

Željezničar Sarajevo – Zvijezda 09 Brgule 6:0

Na stadionu “Grbavica“ odigran je prvenstveni susret između Željezničara iz Sarajeva i Zvijezde 09 Brgule, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Željezničar je već od samog početka susreta nametnuo svoj ritam igre, te pokazao voljni momenat za pobjedu, što je domaćima već nakon prvih četrdeset i pet minuta donijelo vodstvo rezultatom 3:0, strijelci su bili Sipović u 20. minuti, potom je Vojinović iz Zvijezde 09 u 31. minuti zatresao vlastitu mrežu, a za ishod prvog dijela meča pobrinuo se Štilić u 37. minuti.

I u nastavku meča isti scenario na terenu, znatno bolji Željezničar i bezidejna Zvijezda 09, što je u konačnici rezultiralo sa još tri gola u mreži gostiju, pogađali su Zajmović u 52. minuti, pitom, Hajdarević u 73. minuti, te Asim Zec u 81. minuti, za ujedno i konačnih 6:0 za Sarajlije na ovom meču.

Željezničar je zahvaljujući ovoj pobjedi i tri nova boda na svom kontu sada ponovo prvenstveni lider.

S druge strane, Zvijezda 09 Brgule je nakon ovog teškog poraza ostala prvenstveni “fenjeraš”.

Široki Brijeg – Mladost Doboj-Kakanj 3:2

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Na stadionu “Pecara u Širokom Brijegu snage su u okviru desetog kola Premijer lige BiH odmjerili Široki Brijeg i Mladost Doboj-Kakanj.

Mladost je odlično ušla u meč, i pogotcima Fanima u 5. minuti i Mušije u 12. minuti pivela sa 2:0, a do kraja prvog poluvremena Širokobriježani su pogotkom Hrkaća u 27. minuti smanjili rezultat na 2:1, i tako uoči nastavka meča ostali u igri za povoljan rezultat.

U drugom poluvremenu Širokobriježani su bili bolji tim na terenu, što je prvobitno u 84. minuti pogotkom Bagarića rezultiralo poravnanjem na 2:2, a u 94. minuti pogotkom Franjića i vodstvom, te u konačnici, i pobjedom rezultatom 3:2, za velika tri boda.

Široki Brijeg je ovom pobjedom krenuo od začelja prema sredini tabele, dok je Mladost nakon poraza ostala na samom dnu prvenstvene tabele.

Tabela nakon deset odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *