07/10/2024
IMG_20190930_125018

Proteklog vikenda odigrani su susreti sedmog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na pet od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 40 pogodaka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na meču u Srebreniku, u ubjedljivoj pobjedi Gradine nad Mramorom.

Seona – Orahivica 74 4:0

Seona je na svom terenu dočekala ekipu Orahovice 74 i ostvarila pobjedu rezultatom 4:0, te je zahvaljujući tome Seona i dalje lider prvenstvene tabele, dok je Orahovica 74 nakon poraza sada u donjem dijelu prvenstvene tabele.

Gradina Srebrenik – Mramor 6:1

Foto: Facebook/ OFK Gradina Srebrenik

Efikasan duel ovog kola odigrali su u Srebreniku ekipe Gradine i Mramora, a susret se završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 6:1, te je shodno tome Gradina nakon pobjede i dalje drugoplasirani tim u prvenstvu, dok je Mramor uslijed poraza ostao u donjem dijelu tabele.

Mladost Malešići – Radnički Lukavac 5:1

Foto: Facebook/ NK Mladost Malešići

Zanimljiv duel ovog kola odigrali su u Malešićima ekipe Mladosti i Radničkog iz Lukavca, a susret se završio pobjedom Mladosti rezultatom 5:1, te je zahvaljujući tome tim iz Malešića sada u gornjem dijelu prvenstvene tabele u ovom trenutku, dok je Radnički nakon poraza na začelju prvenstva.

Svi rezultati sedmog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon sedmog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *