06/10/2024
71883637_3056699287693449_4897996896385105920_n

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu odigran je posljednji susret osmine finala Kupa BiH, a sastali su se Široki Brijeg i Sarajevo.

Široki Brijeg – Sarajevo 3:2

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Široki Brijeg je večeras bio poprište susreta osmine finala Kupa BiH, gdje su snage odmjerila dva premijerligaša, Široki Brijeg i Sarajevo.

Domaći su bolje otvorili susret i poveli u 30. minuti, strijelac je bio Dino Ćorić, međutim, Sarajevo u 36. minuti poravnava rezultat na 1:1, za ujedno i ishod prvog poluvremena.

Nastavak susreta bolje otvara Sarajevo, koje u 59. minuti pogotkom Hebibovića dolazi do potpunog preokreta i vodstva rezultatom 2:1, ali Široki Brijeg prvobitno u 75. minuti pogotkom Kovačića poravnava rezultat na 2:2, da bi u 77. minuti domaći pogotkom Enina došli i do vodstva od 3:2, što se kasnije ispostavilo i kao krajnji epilog ovog meča.

Važno je napomenuti vezano za ovaj meč i to da je tokom drugog poluvremena istog došlo i do petnaestominutnog prekida, a razlog je nesportsko ponašanje domaćih navijača i ubacivanje tvrdih predmeta na teren.

Široki Brijeg je ovim trijumfom izborio plasman u četvrtfinale Kupa Bih, dok je Sarajevo nakon poraza ostalo bez šanssi da obrani naslov pobjednika takmičenja iz prošle sezone.

Nakon susreta izjave za medije dali su i šefovi stručnih štabova oba tima, Toni Karačić ispred Širokog Brijega, i Husref Musemić ispred Sarajeva:

“S obzirom na ritam u kojem igramo i mi i Sarajevo, mislim da su gledatelji mogli uživati. Bilo je dosta preokreta, pogodaka, a i ritmom je bila dosta kvalitetna utakmica. Igrali smo na valove po 15-20 minuta i mi i Sarajevo. Žao mi je što je bilo prekida, oni su narušili tempo utakmice. Sretan sam sto smo zasluženo pobijedili. To je folklor u Bosni i Hercegovini na svim terenima. Osuđujem bacanje predmeta koji mogu nekoga ugroziti na terenu, ne samo ovdje već i na svakom terenu.” – rekao je Toni Karačić.

“Veoma dobra utakmica, sa puno golova, puno šansi i dva preokreta, no bilo je i stvari koje ne čine nogomet lijepim. Svojim igračima ništa ne zamjeram i čestitam im što su se borili. Nismo mogli pobijediti jer dosta stvari nije nama išlo u prilog, ali Bože moj, tako je to. Danas u ovom nogometu morate pognuti glavu i prihvatiti to i otići kući”, rekao je Musemić i dodao kako je igrače poremetio 22-minutni prekid s obzirom da su odmah nakon nastavka meča primili treći pogodak. Vjervatno nas je poremetilo to da su igrači sjedili 20 minuta u svlačionici. Izašli smo i odmah primili gol.” – istakao je Husref Musemić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *