06/10/2024
IMG_20191002_192633

Odigrana je još još jedna utakmica osmine finala Kupa BiH, utakmica u Sarajevu između Željezničara iz Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Željezničar Sarajevo – Mladost Doboj-Kakanj 6:1

Na stadionu “Grbavica“ odigran je susret osmine finala Kupa BiH između Željezničara iz Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Željezničar je odlično ušao u ovaj meč, i već u 22. minuti došao do vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Zajmović.

I nakon vodećeg gola Željezničar je nastavio sa napadima, što im se isplatilo u 27. minuti, kada za 2:0 pogađa Asim Zec.

Poslije drugog gola bilo je još nekoliko obećavajućih napada u izvedbi domaćih, međutim, rezultat od 2:0 bio je konačan epilog prvog poluvremena.

Početak drugog poluvremena nagovještavao je pravi debakl Mladosti, s obzirom da je u 57. minuti loptu u vlastitu mrežu, za vodstvo Željezničara rezultatom 3:0, pospremio Hasić.

Ipak, nedugo zatim, tim iz Doboja kod Kaknja je u 65. minuti smanjio rezultatski prednost domaćih na 3:1, strijelac je bio Mujarić.

Nada gostima da mogu do povoljnog rezultata nije dugo trajala, s obzirom da Željezničar u 73. minuti dolazi u vodstvo rezultatom 4:1, strijelac je bio Zajmović.

Ni četvrti pogodak nije bio kraj golovima za domaće, koji u 76. minuti dolaze do vodstva rezultatom 5:1, mrežu gostiju pogodio je Veselinović.

Samo četiri minute kasnije, u 80. minuti, Željezničar je vodio i sa 6:1, strijelac je bio Asim Zec.

Naposlijetku su Sarajlije rezultatom 6:1 došli i do konačnog trijumfa na ovom meču, za što su bili nagrađeni aplauzima publike koja je posjetila stadion i sa tribina posmatrala ovaj duel.

Željezničar je nakon ovog trijumfa izborio plasman u četvrtfinale Kupa BiH, dok se Mladost shodno elimininaciji iz takmičenjima sada okreće novim izazovima u okviru Premijer lige BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *