06/10/2024
IMG_20191004_121251

Nakon što je najbolji bosanskohercegovački atletičar, Amel Tuka, sletio na sarajevski aerodrom, obratio se i pristnim medijima:

“Od slijetanja na aerodrom, kako sam došao na tlo BiH, počele su raditi emocije. Govorio sam da idem u Dohu spreman. Još u aprilu sam rekao da ću se vratiti u sami vrh, jer mi je tu mjesto i evo me, tu sam gdje mi je stvarno i mjesto. Znam da sam napravio veliku stvar, puno veću nego u Pekingu. U Pekingu ste svi očekivali medalju i imao sam veliki pritisak, a ovaj put je bilo malo drugačije. Bio sam dobar, ali me niko nije svrstavao među kandidate za medalju pa mi je bilo lakše jer nisam osjećao pritisak. Otišao sam u Dohu rasterećen i mnogo sigurniji nego u Peking kada sam bio najbrži čovjek na svijetu. U trke sam ušao veoma ozbiljno, svakog sam shvatao ozbiljno, nisam dozvolio nijednog momenta da nekog potcijenim pa da mi se desi rano ispadanje. Poslije prve utrke sam se osjećao veoma loše jer je bilo 40 stepeni,pa sam dobio temperaturu i groznicu. Na dan polufinala se nisam osjećao dobro i pomislio sam da ću morati odustati. Zahvaljujem se treneru Ghidiniju i italijanskoj federaciji i njihovim ljekarima koji su me izliječili pa sam mogao trčati polufinale”, rekao je Tuka. Polufinale je izgledalo moćno, to mi je dalo samopouzdanje pred finale. Znao sam da će utrka u finalu biti veoma brza, ali sam znao da sam spreman za to. Sve karte sam stavio na stol i otišao sam na sve ili ništa i osvojio sam sjajno drugo mjesto, što je najveći uspjeh bh. sporta, na što sam veoma ponosan.” – istakao je Tuka.

Nakon konstatacije novinara portala sportskevijesti.com kako je sa osvojenim drugim mjestom na Svjetskom prvenstvu postao možda i najbolji i najuspješniji sportista u BiH svih vremena, Amel Tuka je istakao kako su to lijepe riječi, i kako ne može opisati osjećaj nakon takvih spoznaja.

Kako je protekao kompletan ragovor između novinara portala sportskevijesti.com i atletičara Amela Tuke, poslušajte i pogledajte u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *