06/10/2024
IMG_20191005_193426

Odigrano je sedam od osam mečeva devetog kola Prve lige FbiH, a naročito zanimljivo bilo je u Banovićima, potom, u Konjicu, te u Bihaću.

Budućnost Banovići – Olimpik Sarajevo 1:1

Foto: Facebook/ FK Budućnost Banovići

U Banovićima su se danas u okviru devetog kola Prve lige FBiH sastali Budućnost i Olimpik iz Sarajeva.

Sarajevski tim je bolje ušao u meč, i pogotkom Đafića u 35. minuti poveo sa 1:0, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, da bi u nastavku meča domaći pogotkom Husića u 76. minuti poravnali rezultat na 1:1, što se ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova Olimpik je zadržao lidersku poziciju na tabeli, dok je Budućnost shodno ovom rezultatu sada na trinaestoj poziciji.

Igman Konjic – Rudar Kakanj 1:0

Na Gradskom stadionu u Konjicu danas su se u okviru devetog kola Prve lige FBiH sastali timovi Igmana i Rudara iz Kaknja.

Tim iz Konjica bolje je otvorio meč, i pogotkom Ojede u 32. minuti iz jedanaesterca poveo sa 1:0, što će se na kraju ispostaviti i kao ključnim trenutkom susreta, pošto se isti i završio upravo tim rezultatom.

Igman je sa ovom pobjedom saa na šestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Rudar nakon poraza sada četvrti.

Jedinstvo Bihać – Radnik Hadžići 3:1

Stadion pod “Borićima” u Bihaću danas je bio mjesto susreta devetog kola Prve lige FBiH između Jedinstva i Radnika iz Hadžića.

Bišćani su bolje ušli u susret i pogotkom Muhića poveli sa 1:0, ali do isteka prvog poluvremena tim iz Hadžića pogotkom Kovačevića poravnava rezultat u 41. minuti, da bi u nastavku Jedinstvo bilo znatno bolji tim na terenu i pogotcima Cibre u 54. minuti i Nuspahića u 75. minuti došlo do vodstva rezultatom 3:1, što je bio i krajnji epilog ovog duela.

Jedinstvo je sa ovim trijumfom pobjeglo sa posljednje pozicije na prvenstvenoj tabeli, dok je Radnik nakon poraza sada pretposljednji.

https://www.facebook.com/188686461762757/posts/441812849783449/

Svi rezultati današnjih mečeva devetog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog devetog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *