06/10/2024
Untitledturbina

U vikendu za nama odigrani su susreti osmog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na tri od sedam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 24 pogotka na svim mečevima, od toga šest na meču u Mostaru, u ubjedljivoj gostujućoj pobjedi Klisa iz Buturović Polja nad Braniteljom.

Turbina Jablanica – Neum 1:2

Foto: Facebook/ FK Turbina Jablanica

Turbina je na svom terenu u Jablanici dočekala ekipu Neuma, i pretrpila poraz rezultatom 2:1, te je tim iz Neuma nakon ovog kola i dalje lider prvenstvene tabele, dok je Turbina nakon poraza sada šestoplasirani tim prvenstva.

Branitelj Mostar – Klis Buturović Polje 1:5

Mostarski Branitelj je na svom terenu dočekao ekipu Klisa iz Buturović Polja, i pretrpio poraz rezultatom 5:1, te je tim iz Buturović Polja nakon ovog trijumfa i dalje drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Branitelj nakon poraza ostao na samom začelju prvenstva.

Rama – Posušje 0:4

Foto: Facebook/ Ramski Vijesnik

Efikasan susret ovog kola odigrali su u Rami timovi Rame i Posušja, a susret se završio pobjedom gostujućeg Posušja rezultatom 4:0, te je zahvaljujući tome Posušje sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Rama nakon poraza u sredini tabele nakon ovog kola prvenstva.

Svi rezultati osmog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon osmog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *