06/10/2024
IMG_20191007_141752

Proteklog vikenda odigrani su susreti osmog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na šest od osam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 36 pogodaka na svim mečevima, od toga dvanaest pogodaka na meču u Mionici, u ubjedljivoj pobjedi Bosne nad Slogom iz Tojšića.

Seona – Dinamo Donja Mahala 2:0

Seona je na svom terenu dočekala ekipu Dinama iz Donje Mahale i ostvarila pobjedu rezultatom 2:0, te je zahvaljujući tome Seona i dalje lider prvenstvene tabele, dok je Dinamo nakon poraza sada u donjem dijelu prvenstvene tabele.

Radnički Lukavac – Gradina Srebrenik 1:2

Foto: Facebook/ FK Radnički Lukavac

Interesantan duel ovog kola odigrali su u Lukavcu ekipe Radničkog i Gradine iz Srebrenika, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 2:1, te je shodno tome Gradina nakon pobjede i dalje drugoplasirani tim u prvenstvu, dok je Radnički uslijed poraza ostao u donjem dijelu tabele.

Bosna Mionica – Sloga Tojšići 11:1

Foto: Facebook/ FK Bosna Mionica

Vrlo efikasan duel ovog kola odigrali su u Mionici ekipe Bosne i Sloge iz Tojšića, a susret se završio pobjedom Bosne rezultatom 11:1, te je zahvaljujući tome tim iz Mionice sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sloga nakon poraza na začelju prvenstva.

Svi rezultati osmog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon osmog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *