06/10/2024
IMG_20191009_194206

Sarajevski OKK SPARS večeras je na domaćem terenu u okviru drugog kola regionalne košarkaške ABA 2 Lige dočekao sjevernomakedonski MZT Aerodrom Skopje.

SPARS Sarajevo – MZT Aerodrom Skopje (Sjeverna Makedonija) 65:77

Sarajevo je bilo domaćin susreta drugog kola ABA 2 Lige između SPARS-a i MZT Aerodrom Skopje iz Sjeverne Makedonije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila ovaj susret.

Domaći SPARS je bolje otvorio susret i većim dijelom prve četvrtine imao rezultatsku prednost, prenost koja je i na kraju iste iznosila četiri poena prednosti, konkretno, 20:16 bio je rezultat u korist Sarajlija uoči druge dionice meča.

Tamo gdje su stali u prvoj četvrtini, košarkaši SPARS-a nastavili su i u drugoj, odnosno, nastavili su sa boljom igrom u odnosu na svoje goste iz Sjeverne Makedonije, i u konačnici očuvali svoju rezultatsku prednost, s obzirom da se na pauzu između dva poluvremena otišlo pri rezultatu 35:34 za, dakle, sarajevski tim.

Ipak, bolja igra domaćeg tima nije se nastavila i u trećoj dionici meča, pa su uslijed toga gosti iz Sjeverne Makedonije to iskoristili i u potpunosti okrenuli rezultat u svoju korist, te uoči posljednje četvrtine došli do prednosti rezultatom 57:52, što je ujedno bila i najveća prednost jednog tima od početka meča.

Posljednja dionica ovog meča, kao i prethodna treća, ponovo u potpunosti pripada ekipi MZT Aerodrom Skopje, čiji su igrači naposlijetku svoje vodstvo iz treće četvrtine samo dodatno povećali i naposlijetku pretvorili u ubjedljiviju pobjedu rezultatom 77:65, konačnim rezultatom od dvanaest koševa razlike.

U redovima pobjedničkog tima, tima MZT Aerodrom Skopje najefikasniji je bio Hindz sa 23 ubačenih poena, dok je poražene SPARS-e predvodio Kamenjaš sa 16 koševa na večerašnjem susretu.

MZT Aerodrom Skopje nakon ove pobjede ima skor od dva trijumfa iz odigrana dva meča, dok je SPARS suprotno tome, na skoru od dva poraza iz isto toliko susreta.

Poslije susreta izjave za medije o istom da li treneri oba tima, Gjorgji Kočov ispred MZT Aerodrom Skopje, i Goran Šehovac ispred OKK SPARS, što možete poslušati i pogledati u video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *