06/10/2024
IMG_20191014_155903

Nogometni reprezentativac BiH, Toni Šunjić, povrijedio se pri samom kraju treninga koji su igrači odradili u kampu AEK-a iz Atina, uoči sutrašnjeg meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u gostima sa Grčkom, a na toj listi odranije su mu u “društvu” Edin Džeko, te odnedavno i Edin Višća.

Kada je u pitanju Šunjić, radi se o povredi skočnog zgloba, a koliko je ozbiljno pokazaće nalaz magnetne rezonance koji je danas urađen.

Šunjić je definitivno neće biti na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom za sutrašnji duel protiv Grčke, o čemu je govorio i sam selektor:

„Žao mi je što se Toni povrijedio, prate nas ozljede već od prije okupljanja za ove utakmice ali siguran sam da će momci naći snage i prevazići to, kao uostalom što su pokazali i u Zenici“, rekao je selektor nogometne reprezentacije BiH.

S druge strane, kada je riječ o Edinu Višći, situacija je takva da on još uvijek nije zaliječio povredu koju je zadobio tokom nedavno odigranog kvalifikacionog susreta u Zenici protiv selekcije Finske, te je vrlo upitno da li će biti u kombinaciji za sutrašnji duel, dok je Edin Džeko, kao što je poznato, izvan kombinacija još odranije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *