06/10/2024
IMG_20191014_125356

U vikendu za nama odigrani su susreti devetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na pet od osam mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 27 pogodaka na svim mečevima, od toga šest pogodaka u Moševcu, u remiju između Moševca i Usore iz Žabljaka.

Vis Simm-Bau Kosova – Borac Jelah 3:2

Derbi susret ovog kola odigrali su u Kosovi timovi Vis Simm-Bau i Borac iz Jelaha, a susret se završio pobjedom domaćeg Vis Simm-Bau rezultatom 3:2, a Borac unatoč porazu i dalje ostao lider prvenstvene tabele, dok je Vis Simm-Bau nakon ove pobjede sada na trećem mjestu prventvene tabele.

Famos Hrasnica – Bosna Visoko 1:0

Foto: Facebook/ FK Famos Hrasnica

Famos je na svom terenu u Hrasnici dočekao ekipu Bosne iz Visokog, i ostvario pobjedu rezultatom 1:0, te je Famos nakon ove pobjede ostao drugoplasirani tim prvenstva, dok je Bosna shodno porazu sada u sredini dijelu prvenstva.

Moševac – Usora Žabljak 3:3

Foto: Facebook

Efikasan susret odigrali su u Moševcu ekipe Moševca i Usore iz Žabljaka, a susret se završio neriješenim rezultatom 3:3, te je uslijed toga tim iz Moševca nakon ovog kola na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Usora sada na jedanaestoj poziciji tabele aktuelnog prvenstva.

Svi rezultati devetog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon devetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *