06/10/2024
72545674_1270538823127508_7025141838424047616_n

U vikendu za nama odigrani su susreti devetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na pet od sedam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 28 pogodaka na svim mečevima, od toga po pet na mečevima u Čitluku, u gostujućoj pobjedi Bjelopoljca iz Bijelog Polja nad Brotnjom, potom, u Podhumu kod Liva, u gostujućoj pobjedi Troglava iz Livna nad Kamešnicom, te u Gornjem Vakufu/Uskoplju, u domaćoj pobjedi Sloge nad Ramom.

Klis Buturović Polje – Turbina Jablanica 3:1

Foto: Facebook/ FK Klis

Klis je na svom terenu u Buturović Polju dočekao ekipu Turbine, i ostvario pobjedu rezultatom 3:1, te je tim iz Buturović Polja nakon ovog kola sada lider prvenstvene tabele, dok je Turbina nakon poraza sada šestoplasirani tim prvenstva.

Posušje Ljubuški 3:1

Foto: Facebook/ HŠK Posušje

Posušje je na svom terenu e derbiju kola dočekao ekipu Ljubuškog, i ostvario trijumf rezultatom 3:1, te je tim iz Posušja nakon ovog trijumfa i dalje trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Ljubuški nakon poraza ostao na četvrtoj poziciji prvenstva.

Brotnjo Čitluk – Bjelopoljac Bijelo Polje 2:3

Foto: Facebook

Efikasan susret ovog kola odigrali su u Čitluku timovi Brotnja i Bjelopoljca iz Bijelog Polja, a susret se završio pobjedom gostujućeg Bjelopoljca rezultatom 3:2, te je zahvaljujući tome tim iz Bijelog Polja sada sedmoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Brotnjo nakon poraza deveti tim tabele nakon ovog kola prvenstva.

Svi rezultati devetog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon devetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *