06/10/2024
72382597_2628716967188596_5275651609785794560_n

Proteklog vikenda odigrani su susreti devetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na pet od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 45 pogodaka na svim mečevima, od toga dvanaest pogodaka na meču u Čeliću, u ubjedljivoj gostujućoj pobjedi Radničkog iz Lukavca nad Čelićem.

Sloga Tojšići – Seona 0:2

Foto: Facebook/ FK Seona

Sloga je na svom terenu u Tojšićima dočekala ekipu Seona i pretrpila poraz rezultatom 2:0, te je zahvaljujući tome Seona i dalje lider prvenstvene tabele, dok je Sloga nakon poraza sada nasamom začelju prvenstvene tabele.

Gradina Srebrenik – Prokosovići 4:0

Foto: Facebook/ OFK Gradina Srebrenik

Derbi susret ovog kola odigrali su u Srebreniku ekipe Gradine i Prokosovića, a susret se završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 4:0, te je shodno tome Gradina nakon pobjede i dalje drugoplasirani tim u prvenstvu, dok su Prokosovići uslijed poraza ostali na četvrtom mjestu tabele.

Čelić – Radnički Lukavac 2:10

Foto: Facebook/ NK Čelić

Vrlo efikasan duel ovog kola odigrali su u Čeliću ekipe Čelića i Radničkog iz Lukavca, a susret se završio visokom pobjedom gostiju iz Lukavca rezultatom 10:2, te je zahvaljujući tome tim Radničkog sada na trinaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Čelić nakon novog poraza ostao na posljednjoj poziciji prvenstva.

Svi rezultati devetog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon devetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *