06/10/2024
20191015_193909

Nogometna U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici odgovarajuću selekciju Njemačke u svom trećem susretu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Bosna i Hercegovina – Njemačka 0:2

Na stadionu “Bilino Polje” u Zenici U-21 nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine selekciju Njemačke, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Izabranici gostujućeg selektora, Stefana Kuntza, odlično otvaraju susret i već u 29. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je nakon dobre akcije bio Kilian.

Poslije vodstva, Njemačka je nastavila sa boljom igrom, dok su se izabranici selektora Vinka Marinovića uglavnom branili od favorizovanog protivnika.

U takvom načinu igre naposlijetku se okončalo i prvo poluvrijeme, koje je minimalnim rezultatom pripalo, dakle, gostima iz Njemačke.

U nastavku meča, većim dijelom drugog poluvremena, reprezentacija BiH bila je bolji rival na terenu, izabranici Vinka Marinovića stvorili su nakon prekida i nekoliko izglednih šansi, međutim, otvorena i napadačka igra otvarala je i prostor za kontra napade Njemačke, a iz jednog takvog gosti u 79. minuti dolaze i do drugog pogotka, i do vodstva rezultatom 2:0, strijelac je bio rezervista Nmecha.

Od tog trenutka pa do kraja meča više nije bilo naročito izglednih prilika za pogotke računajući obje selekcije, te je rezultat od 2:0 u korist Njemačke ujedno bio i konačan epilog ovog duela.

Njemačka je sa ovom pobjedom sada lider kvalifikacione grupe 9 za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine, dok je selekcija BiH nakon poraza sada drugoplasirana.

Nakon večerašnjeg susreta selektor reprezentacije BiH, Vinko Marinović je izjavio:

“U prvom poluvremenu Nijemci su imali posjed, što smo i očekivali i htjeli smo da izdržimo taj njihov početni pritisak. Dosta je to dobro bilo do te jedne situacije kad je Njemačka došla do prednosti. Drugo poluvrijeme smo dobro odigrali i imali smo svoje prilike. Bili smo blizu gola kod pokušaja Danilovića i Mustedanagića. Malo je nedostajalo da okrenemo utakmicu u drugom smjeru i da izborimo pozitivniji rezultat. Međutim, Njemačka je bila kvalitetnija i čestitam im na pobjedi. Čestitam i svojim igračima na borbenosti. Zahvaljujem se publici koja nas je danas podržala na zaista izvanredan način.”

Tabela grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine nakon nepotpunog trećeg kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *