06/10/2024
72544311_3488291234518075_2623938105450692608_n

Odigrani su susreti desetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na četiri od osam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 26 pogodaka na svim mečevima, od toga po pet pogodaka na mečevima u Žabljaku u gostujućoj pobjedi Stupčanice iz Olova nad Usorom, te u Visokom u ubjedljivoj domaćoj pobjedi Bosne nad Krivajom iz Zavidovića.

Borac Jelah – Moševac 4:0

Foto: Facebook

Derbi susret ovog kola odigrali su u Jelahu timovi Borca i Moševca, a susret se završio pobjedom domaćeg Borca rezultatom 4:0, te je Borac nakon pobjede ostao lider prvenstvene tabele, dok je Moševac nakon ovog poraza sada na osmom mjestu prventvene tabele.

Usora Žabljak – Stupčanica Olovo 2:3

Foto: Facebook

Efikasan susret odigrali su u Žabljaku timovi Usore i Stupčanice iz Olova, a susret se okončao pobjedom gostiju iz Olova rezultatom 3:2, te je Stupčanica nakon ove pobjede sada trećeplasirami tim prvenstva, dok je Usora shodno porazu sada u sredini dijelu prvenstva.

Bosna Visoko – Krivaja Zavidovići 4:1

Foto: Facebook/ NK Bosna Visoko

Interesantan susret odigrali su u Visokom ekipe Bosne i Krivaje iz Zavidovića, a susret se završio trijumfom domaće Bosne rezultatom 4:1, te je uslijed toga tim iz Visokog nakon ove pobjede sada na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Krivaja sada na šestoj poziciji tabele aktuelnog prvenstva.

Svi rezultati desetog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon desetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *