06/10/2024
72528360_2635536289839997_3081145964044484608_n

Danas su odigrani su susreti desetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na šest od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 38 pogodaka na svim mečevima, od toga osam pogodaka na meču u Mramoru, u domaćoj pobjedi Mramora nad Odžakom 102.

Seona – Mladost Malešići 7:0

Foto: Facebook/ FK Seona

Seona je na svom terenu dočekala ekipu Mladosti iz Malešića i ostvarila ubjedljivu pobjedu rezultatom 7:0, te je zahvaljujući tome Seona i dalje lider prvenstvene tabele, dok je Mladost nakon poraza sada u sredini prvenstvene tabele.

Bosna Mionica – Gradina Srebrenik 2:3

Foto: Facebook/ OFK Gradina Srebrenik

Derbi susret ovog kola odigrali su u Mionici ekipe Bosne i Gradine iz Srebrenika, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 3:2, te je shodno tome Gradina nakon pobjede i dalje drugoplasirani tim u prvenstvu, dok je Bosna iz Mionice uslijed poraza ostala na trećem mjestu tabele.

Radnički Lukavac– Svatovac Poljice 2:3

Foto: Facebook/ FK Radnički Lukavac

Interesantan duel ovog kola odigrali su u Lukavcu timovi Radničkog i Svatovca iz Poljica, a susret se završio pobjedom gostiju iz Poljica rezultatom 3:2, te je zahvaljujući tome tim Svatovca sada na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Radnički nakon ovog poraza ostao na začelju prvenstva.

Svi rezultati desetog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon desetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *