06/10/2024
15711660799142

Nogometna „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu OACA u Atini od Grčke u susretu 8. kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Rezultat je bio 2:1 za Grčku, koja je pogotcima Pavlidisa u 30. minuti i autogolom Adnana Kovačevića postigla ta dva pogotka, dok je za BiH pogodio Gojak u 35. minuti susreta.

Ovim porazom reprezentacija BiH se faktički oprostila od mogućnosti da se preko kvalifikacija plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon meča održana je konferencija za štampu, na kojoj je selektor reprezentacije BiH, Robert Prosinečki, između ostalog, rekao:

„Čestitam reprezentaciji Grčke koja je u ovom susretu bila bolja i zasluženo pobijedila. Nažalost, nismo bili pravi kao što smo bili protiv Finske. Evidentno je da imamo problem jer u tri dana ne možemo da odigramo dvije utakmice na vrhunskom nivou. Grci su bili bolji, imali više prilika. Griješili smo nevjerovatno puno, poklonili previše lopti protivniku. Sve u svemu Grčka je bila bolja reprezentacija.“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *