06/10/2024
20191017_165143

Povodom delegiranja arbitara za prvenstvene mečeve koji, kako navode, nanose štetu klubu, saopštenjem za javnost se oglasio FK Gornji Rahić, što u nastavku prenosimo u cjelosti:

“Do sada se nismo javno oglašavali povodom delegiranja naših utakmice, ali ovog puta jednostavno smo primomorani.

Zanimljivo da je su za nedjeljnu utakmicu između Rahića i Doboj Istoka delegirane sudije sa takozvani viših lista (dvojica pomoćnika sa Prve lige FBiH, dok je glavni sudija sa Druge lige FBiH), čak je i delegat sa Druge lige FBiH. Također, nelogično je da su sva trojica sudija iz različitih Nogometnih saveza.

Pitamo se da li nam se sprema u Rahiću nova lakrdija kao što je bilo unazad par godina, kao što je bila lakrdija u prvom kolu ili kao što je bila lakrdija u Brijesnici!? Utakmice u kojima su sudije dolazile do naših igrača i govorile im da ne zapinju jer mora biti “kec”.

S obzirom da naš klub nema svog čovjeka u NS TK ovim putem javno tražimo od ljudi koji predstavljaju NS Brčko distrikta BiH u NS TK-a, da zaštite naš klub. Tražimo ravnopravan tretman kao i svi drugi klubovi koji se takmiče u našem šampionatu, a koji dolaze iz drugih općina.

Sutra će se vjerovatno naš klub i službeno obratiti NS Brčko distrikta BiH i NS TK-a.” – navodi se u saopštenju FK Gornji Rahić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *