06/10/2024
IMG_20191018_194223

Večeras je u Sarajevu odigran prvi duel trinaestog kola Premijer lige BiH, a sastali su secSarajevo i Čelik iz Zenice.

Sarajevo – Čelik Zenica 2:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase“ odigran je prvenstveni susret između Sarajeva i Čelika iz Zenice, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Prvo poluvrijeme duela između Sarajeva i Čelika ponudilo je nekoliko šansi, prvenstveno u izvedbi domaćeg tima, međutim, mreža niti jednog od golmana nije se zatresla.

Tako se naposlijetku prvi dio meča okončao bez pogodaka, te se sa početnim rezultatom otišlo i na odmor.

U nastavku susreta prvobitno Čelik ostao je saigračem manje, s obzirom da he u 58. minuti crveni karton dobio Perišić, a potom ponovo nešto bolja igra Sarajeva, koje u 61. minuti tako i dolazi do vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Rahmanović.

Poslije vodećeg gola Sarajeva i Čelik je zaigrao znatno bolje, te stvorio par izglednih prilika za poravnanje, međutim, Sarajevo je iz svoje prave prave naredne postiglo pogodak i povelo sa 2:0, strijelac je u 85. minuti bio Ahmetović.

Nakon drugog gola za Sarajevo ritam igre u potpunosti je opao, te do isteka devedeset minuta više nije bilo prilika za pogotke računajući oba tima, i rezultat od 2:0 u korist domaćih bio je ujedno i konačan epilog ovog meča.

Sarajevo je sa ovom pobjedom sada na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Čelik nakon ovog poraza sada sedmoplasirani tim prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *