07/10/2024
IMG_20191021_150420

U vikendu za nama odigrani su susreti jedanaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na pet od sedam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 22 pogotka na svim mečevima, od toga šest na meču u Bugojnu, u visokoj pobjedi Iskre nad Vlašićem iz Turbeta.

Kiseljak – Podgrmeč Sanski Most 3:1

Foto: Facebook/ Druga liga FBiH – Zapad

Zanimljiv duel ovog kola odigrali su u Kiseljaku timovi Kiseljaka i Podgrmeča iz Sanskog Mosta, a susret se završio pobjedom domaćeg Kiseljaka rezultatom 3:1, te je zahvaljujući tome Kiseljak sada na dvanaestoj poziciji prvenstva, dok je Podgrmeč unatoč porazu i dalje lider prvenstvene tabele.

https://www.facebook.com/artinfo.kiseljak/videos/vb.1551240431791678/496750674239150/?type=2&theater

FK Vitez – Brekovica 78 2:0

FK Vitez je na svom terenu u derbi susretu ovog kola dočekao ekipu Brekovice 78, i naposlijetku ostvario trijumf rezultatom 2:0, te je FK Vitez nakon ovog kola sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Brekovica 78 nakon poraza sada četvrtoplasirani tim tabele aktuelnog prvenstva.

Radnik Donji Vakuf – NK Vitez 1:3

Foto: Facebook/ Druga liga FBiH – Zapad

Efikasan susret ovog kola odigrali su u Donjem Vakufu ekipe Radnika i NK Vitez, a susret se završio pobjedom gostiju iz Viteza rezultatom 3:1, te je uslijed toga tim BK Vitez nakon ovog kola šestoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Radnik poslije poraza sada na jedanaestom mjestu na tabeli aktuelnog prvenstva.

Svi rezultati jedanaestog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon jedanaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *