06/10/2024
IMG_20191021_211941

Stručni konsultant za suđenje u emisiji Premijer liga na BHT1, večeras je bio član Komiteta za suđenje NS/FS BiH, Muamer Bureković, te je komentarisao sporne odluke na mečevima trinaestog kola Premijer lige BiH.

Bureković je tako, između ostalog, komentarisao sporne detalje na susretu između Sarajeva i Čelika iz Zenice, te istakao kako je u 14. minutu utakmice Čelik oštećen za prekršaj na dvadesetak metara od gola nakon prekršaja Besima Šerbečića nad napadačem zeničkog kluba, te da je sudija tada trebao pokazati i žuti karton defanzivcu Sarajeva.

Također, na istoj utakmici Čelik je ostao sa igračem manje zbog crvenog kartona koji je pri rezultatu 0:0 u 57. minuti zbog prekršaja na sredini terena dobio Marko Perišić, a Bureković je mišljenjan kako je prekršaj evidentan, ali da je sudija Frano Jelić pogriješio kada je pokazao direktan crveni karton, te da je za taj prekršaj trebao pokazati samo žuti karton.

Sporna sudijska odluka po mišljenju Burekovića dogodila se i u Ugljeviku, na susretu između Zvijezde 09 Brgule i Borca iz Banjaluke, i to u situaciji kada je sudija u 35. minuti svirao jedanaesterac za Borac, koji je pretvoren u vodstvo Banjalučana od 1:0, a koji prema, dakle, mišljenju stručnog konsultanta bio zapravo nepostojeći.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *