05/10/2024
20191027_145511

Današnjim mečevima u Tuzli, i u Banjaluci, kompletirano je četrnaesto kolo Premijer lige BiH.

Sloboda Tuzla – Sarajevo 1:1

Na tuzlanskom “Tušnju” danas je odigran susret četrnaestog kola Preminer lige BiH između Slobode i Sarajeva.

Gosti iz Sarajeva idealno au otvorili susret, i već u 11. minuti pogotkom Rahmanovića poveli sa 1:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Sloboda je krenula po rezultatsko poravnanje, što se u 57. minuti i dogodilo, s obzirom da je mrežu sarajevskog tima za rezultat od 1:1 pogodio Bekrić.

Rezultat od 1:1 na kraju je bio i konačan epilog ovog duela, te je ovom pobjelom bodova Sarajevo ostalo prvenstveni lider, dok je Sloboda ostala na posljednjoj poziciji koja i za narednu sezonu garantuje igranje Premijer lige BiH.

Nakon susreta, izjave za javnost dali su treneri oba tima, Husref Musemić ispred Sarajeva, i Milenko Bošnjaković ispred Tuzla City:

“U prvom poluvremenu smo imali utakmicu u svojim rukama, ali nismo postigli taj drugi gol koji bi možda riješio utakmicu. Sloboda je krenula malo agresivnije i čvršće u drugom dijelu i vjerovatno je njihov pritisak urodio plodom. Nisam nešto pretjerano zadovoljan, mi smo jednim golom mogli dobiti mnogo toga u prvom dijelu.” – rekao je Husref Musemić.

“Teško do zla Boga. Pola ekipe ne može igrati zbog povreda, polovina koja je unutra ne može izdržati cijeli meč. Očigledan je klasičan nerad u Slobodi iako ne volim koristiti takav rječnik, ali ovakva nespremnost je krivica mojih prethodnika. Odigrali smo korektnu utakmicu, mušku utakmicu, rekli smo da možemo. Momci su zaslužili ovaj bod. Kockao sam se dugo vremena sa golmanom, to se na kraju isplatilo. Dečko od 19 godina koji je ušao je odgovorio zadatku, ali prije toga Fejzića nisam mijenjao iako je povrijeđen. Pola ekipa nam je stacionaru, povrijeđeno. Pred nama je strašno puno rada, ali probat ćemo sve učiniti da Sloboda ode gore. Ekipa je kondiciono nespremna, ne smijemo ekstremno jako krenuti, ja podižem iz treninga u trening 10 po 10 posto, više ne smijemo. Tek na zimu se možemo ozbiljnije spremiti.” – izjavio je Milenko Bošnjaković.

Borac Banjaluka – Tuzla City 2:0

Gradski stadion u Banjaluci danas je bio poprište prvenstvenog susreta između Borca i Tuzla City.

Veći dio prvog poluvremena pretekao je u ravnopravnoj igri oba rivala, međutim, u 42. minuti gosti ostaju sa igračem manje zbog crvenog kartona koji je dobio Efendić, a dvije minute kasnije Borac iz jedanaesterca dolazi do vodstva rezultatom 1:0, strijelac za ujedno i rezultat prvog poluvremena bio je Vranješ.

U nastavku susreta Borac, koji je bio brojčano nadmoćan, kontrolisao je tok igre, i u 52. minuti piveo i sa 2:0, strijelac za, ispostaviće se i pobjedu tim rezultatom bio je Kajkut.

Borac je sa ovom pobjedom došao do četvrte pozicije na prvenstvenoj tabeli, koji dijeli upravo sa svojim današnjim protivnikom, ekipom Tuzla City.

Tabela nakon četrnaest odigranih kola u okviru Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *