06/10/2024
75561495_1283473788500678_976490102127591424_n

Proteklog vikenda su odigrani susreti dvanaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na pet od sedam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 23 pogotka na svim mečevima, od toga šest na meču u Buturović Polju, u ubjedljivoj pobjedi Klisa nad Grudama.

Branitelj Mostar –Posušje 0:3

Foto: Facebook/ HŠK Posušje

Branitelj je na svom terenu u dočekao ekipu Posušja, i naposlijetku pretrpio poraz rezultatom 3:0, te je uslijed toga tim iz Posušja i nakon ovog trijumfa sada lider na prvenstvenoj tabeli, dok je Branitelj poslije poraza sada posljednjeplasirani tim prvenstva.

Klis Buturović Polje – Grude 6:0

Foto: Facebook/ FK Klis

Klis je na svom terenu u Buturović Polju dočekao ekipu Gruda, i naposlijetku došao do pobjede rezultatom 6:0, te je uslijed toga tim iz Bturović Polja ostao na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok su Grude nakon ovog poraza trinaestoplasirani tim prvenstvene tabele.

Neum – Brotnjo Čitluk 4:0

Foto: Facebook

Zanimljiv susret ovog kola odigrali su u Neumu timovi Neuma i Brotnja iz Čitluka, a susret se završio pobjedom domaćeg Neuma rezultatom 4:0, te je zahvaljujući tome tim iz Neuma ostao trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Troglav 1918Brotnjo nakon poraza desetoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati dvanaestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon dvanaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *