07/10/2024
20191103_131613

Sarajevo je u okviru četrnaestog kola Premijer lige BiH na svom terenu dočekalo i visokim rezultatom savladalo Široki Brijeg.

Rezultat meča glasio je 3:0 u korist popularnih “Divova sa Koševa”, a sva tri pogotka djelo su jednog igrača, igrača Mersudina Amhetovića.

Ahmetović, koji već godinama slovi za najboljeg igrača Sarajeva, hatt-trick protiv Širokog Brijega nije značio samo hatt-trick, već je sa ova tri gola sada, sa ukupno osam pogodaka, došao na samo dva gola zaostatka za prvom pozicijom na listi strijelaca ovosezonskog prvenstva u okviru Premijer lige BiH.

Pogotke nedvojbenog igrača utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega znali su cijeniti i navijači Sarajeva koji su pohodili stadion “Asim Ferhatović Hase”, naročito popularni “Pitari”, odnosno, oni navijači koji su tradicionalno smješteni na istočnu tribinu stadiona, a koji su velikim ovacijama pozdravili svog, očigledno, ljubimca u aktuelnom timu Sarajeva.

Kako je izgledao trenutak kada su “Pitari” ovacijama pozdravili trostrukog strijelca na susretu između Sarajeva i Širokog Brijega, odnosno, Mersudina Ahmetovića, pogledajte u video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter sa lica mjesta zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *