07/10/2024
FB_IMG_1572798219411

Navijači zeničkog Čelika, popularni “Robijaši”, krenuli su danas za Sarajevo povodom utakmice četrnaestog kola Premijer lige BiH protiv Željezničara.

Međutim morali su se okrenuti i vratiti nazad za Zenicu jer je utakmica otkazana iz razloga što NK Čelik nije izmirio obaveze prema bivšim igračima i uposlenicima.

Povodom toga, “Robijaši” su se oglasili putem svoje zvanične stranice, i poručili svim svojim pripadnicima da se u znak protesta zapute prema stadionu “Bilino polje” u Zenici, što u nastavku teksta prenosimo u cjelosti:

“Odakle početi ? Od koga, investitora ili Grada ili pak prijašnjih struktura? Svakom čovjeku bi prekipilo više, tako je i nama. Ovo je bila posljednja kap strpljenja u čaši prepunoj istrpljenog lopovluka i manipulacija. Da li “gospodo” iz Kluba mislite da smo mi budale ?

Mislite možda da ćemo mi sebi dopuštati sramote poput ove? Na dnu kace se nalaze osobe odgovorne za situaciju gdje nas policija vraća radi otkazane utakmice, zbog vaše nesposobnosti, a predstavljeni ste kao spasioci Čelika, investitori.

Zamislite izraze lica momaka koji žive za Čelik, bezuslovno. Upamtite ovu riječ, BEZUSLOVNO. Dakle gdje god i kad god, nebitno. Do kad – zauvijek. Da li znate šta je ljubav ovih ljudi, a da li znate šta znači njihov bijes? Lažete i gledate u oči, svi. To nećemo trpiti.

UG “Robijaši 1988 Zenica” oštro osuđuju ovaj postupak NK Čelik Zenica i neka vam je na obraz ovaj današnji dan, ali opet…Šta vi znate o tome ?

1988 !” – navodi se na zvaničnoj stranici “UG Robijaši Zenica 1988”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *