06/10/2024
IMG_20180917_014055

Od kada je startala aktuelna sezona u okviru Premijer lige BiH u nogometu, a startala je krajem jula ove godine, samo četiri od dvanaest klubova učesnika ovosezonskog prvenstva nisu mijenjali trenere.

U procentima je to 33% klubova, odnosno, tačno jedna trećina, a to su Borac iz Banjaluke, Radnik iz Bijeljine, Sarajevo, i Željezničar iz Sarajeva.

Tako su polovinu aktuelnog prvenstva na klupi klubova u kojima su započeli sezonu do sada “preživjeli” Branislav Krunić u Borcu, Mladen Žižović u Radniku, Husref Musemić u Sarajevu, te Amar Osim u Željezničaru, dok su svi ostali klubovi minimalno jednom mijenjali trenera tokom proteklih nepunih četiri mjeseca.

Zanimljivo je da je od pomenutih četiri trenera, dakle, Krunić, Žižović, Musemić i Osim, tek su dvojica u aktuelnim klubovima više od tri uzastopne sezone, a to su Žižović u Radniku, te Musemić u Sarajevu.

Inače, najduži uzastopni aktuelni staž trenutno ima Mladen Žižović, koji bilježi svoju četvrtu uzastopnu započetu sezonu sa istim klubom, i koji je klupu Radnika preuzeo 1. jula 2016. godine, dok je Husref Musemić na klupu Sarajeva sjeo godinu dana kasnije, preciznije, 17. avgusta 2017. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *