05/07/2024

Danas je u prostorijama stadiona “Bilino polje” u Zenici održana konferencija za medije NK Čelik Zenica, na kojoj se predstavnicima medija obratio predsjednik ovog kluba, Aydin Olgun.

Predsjednik NK Čelik prethodno je isplatio zaostala dugovanja iz prošlog perioda, zbog kojih zenički klub, između ostalog, nije odigrao utakmicu 15. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara u Sarajevu.

“Vaša brojnost pokazuje koliko je ovo velik klub. Ovakve situacije Čeliku se ne smiju dešavati. Trenutno se klub pretresa od vrha do dna, i nećemo reći da je kriv ovaj ili onaj dok sve ne pretresemo. Ovo će trajati 10 ili 15 dana, nakon čega ćemo informacije podijeliti sa javnosti. Bit će poznato ko je šta uradio i ko je gdje pogriješio”, istakao je u uvodnom obraćanju Aydin Olgun.

“Mi smo Vedrana Vrhovca uzeli kao amatera. Poslije toga, predsjednik Viteza je meni poslao vijest, tražili su 20 hiljada maraka, a prijedlog je bio da napravimo dobrog igrača. To smo platili i za to postoji dokumentacija. Poslije toga, sa potpisom Ismeta Đuguma se pojavio ugovor na 50 hiljada maraka. Tom logikom ispada da sam platio 50 hiljada maraka za amaterskog igrača. Bilo je takvih još nekoliko. Moji potpisi su falsifikovani, ali šta god da su radili, Čelik mora opstati, moramo imati svoj Čelik”, rekao je nadalje Olgun, pa dodao:

“Na razne načine, preko sudova ćemo tužiti i tražiti svoja prava. Ja sam kriv za ovo stanje. Kad sam došao ovdje, pravio sam sastanak sa gradonačelnikom Zenice i iduće sedmice ću opet sa njim imati sastanak. Donijet ćemo različite odluke, ovo stanje ne može ostati. Do 1. decembra neka se javi svako kome je Čelik dužan. Poslije prvog decembra, nećemo prihvatati nikakva javljanja. Ko ima pravo na potraživanja, dobit će sve ono što je zaslužio. Ko se javi, a nema pravo, imat će posla sa policijom. Sve će biti organizovano nanovo, kompletna skupština, ali prvo moramo održati sastanak sa gradonačelnikom. Dosta se stvari krilo od mene i stanje koje sam danas zatekao mi je nejasno, mnogo mi stvari nije jasno. Sve pregledam pojedinačno i više i češće ću dolaziti ovamo. Emir je prije 15 godina počeo da radi neke stvari u klubu. On je nekadašnji generalni sekretar Galatasaraya i u njega imam veliko povjerenje. Ovaj nesretni detalj nam je pokazao mnogo toga. Ne želim da loše shvatite činjenicu da ću se sastati sa gradonačelnikom, to će biti razmjena mišljenja. Nakon toga ću donijeti odluku poslije koje će svi biti bolje”, govoti Olgun, pa nastavlja:

“Ismar Huskić zna preko kojeg računa posluje. Mi trenutno imamo jedan otvoren bankovni račun. Ja znam da su računi deblokirani, ne znam da su blokirani. Na sastanku sa Ismarom, danas sam saznao da su nam računi blokirani, a bili su deblokirani. Sa ovim problemom nam se otvorilo i dosta dodatnih problema, ali jasno nam je da je neko radio loše stvari. Dva mjeseca zaostajemo sa platama, a sve ostalo je plaćeno. Kontrolisat ćemo sve ono što je urađeno u prošlom periodu. U papirima sve piše i sve ćemo znati, nakon čega ćemo imati jasno stanje. Možda je ovo loša stvar, ali je dobro za nas što ćemo sada ponovo otvoriti oči i sve prekontrolisati”, kazuje u nastavku obraćanja Olgun.

“Ja nisam rekao da će se dug prebaciti na grad, možda me neko nije razumio. Ja ću sa njim razgovarati o načinu organizacije kluba. Mi ćemo sve svoje dugove platiti. Ja sam Effea postavio u svoje ime i njemu sam slao novac. On je odgovorno lice i on je upravljao sredstvima i raspoređivao ih. On je na intenzivnoj njezi, puklo mu je slijepo crijevo, ali kad izađe iz bolnice, sjest ćemo i razgovarati o svemu”, ističe Olgun.

“Ja sam fudbalski radnik. Da dam sto miliona ovom klubu, ja ne mogu biti njegov vlasnik. Ovaj klub je vlasništvo grada Zenica. Možeš osvojiti titulu ili kupove, ali niko te se neće sjećati za tri ili pet godina. Ali, ako napraviš akademiju, godinama poslije će te svi pamtiti. Moja želja je da napravim akademiju, i čim dobijem dozvolu, počinjem sa radom. Za mene je akademija najvažnije pitanje vezano za Čelik. Predali smo zahtjev za građevinsku dozvolu i platili smo je, te je sve spremno”, završio je obraćanje predsjednik NK Čelik Zenica, Aydin Olgun.

1 thought on “Održana konferencija za štampu NK Čelik Zenica uz obraćanje predsjednika kluba!

  1. Cuj hoce otvoriti akademiju i igraditi sve novo a duguje igracima preko 2 mijeseca platu.
    Ovo je kao Alisa u zemlji cudaa?
    Pa kad mozes graditi akademiju zasto ne platis plate igracima.
    Suplja prica. Drzi vodu dok majstori odu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *