30/09/2024

Nogometna reprezentacija BiH u ovim trenucima u Zenici igra susret pretposljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine sa Italijom.

Ovaj susret za obje reprezentacije i definitivno je susret “revijalnog” karaktera, s obzirom da je Italija odranije kao prvoplasirana selekcija kvalifikacione grupe osigurala plasman na prvenstvo Evrope, dok selekcija BiH od večeras više nema ni teoretske šanse da kroz kvalifikacije izbori plasman na smotru najboljih evropskih reprezentacija, i to iz razloga što je selekcija Finske domaćom pobjedom nad Lihtenštajnom obezbijedila poziciju broj dva koja je preostala koja vodi na evropsko kontinentalno takmičenje.

Naime, selekcija Finske je na svom terenu savlada Lihtenštajn sa 3:0, i tako jedno kolo prije kraja kvalifikacija ostvarila bilans od 18 bodova, što je osam bodovs više u odnosu na selekciju BiH, te ostale selekcije ove kvalifikacione grupe.

Ipak, nogometna reprezentacija BiH na Evropsko prvenstvo može i kroz doigravanje Lige nacija B, gdje će u polufinalu biti domaćin, dok će domaćin finalnog susreta biti određen žrijebom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *