30/09/2024

Ženska košarkaška reprezentacija BiH večeras je na svom terenu u okviru drugog kola kvalifikacija grupe “C” za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Francuskoj i Italiji dočekala Švicarsku.

Bosna i Hercegovina – Švicarska 80:61

Sarajevo i Mala dvorana “Skenderija” bili su domaćin susreta drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine između ženskih košarkaških reprezentacija BiH i Švicarske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila ovaj susret.

Prva četvrtimlna ovog meča protekla je u totalnoj dominaciji bosanskohercegovačkih košarkašica, koje su od samog starta dale do znanja da su bolje od svojih protivnica iz Švicarske, te je shodno tome kraju ove dionice rezultat glasio 21:11, odnosno prednist selekcije BiH bila je dvocifrena.

I u drugoj četvrtini, kao i u prethodnoj prvoj, ponovo mnogo bolja igra selekcije BiH, u kojoj je prednost iz prve dionice samo dodatno porasla, da bi se na poluvrijeme otišli sa vodstvom 48:29 u korist domaćih košarkašica.

Treća četvrtina protiče tako što selekcija BiH i dalhe diktira tempo igre, ne dozvoljavajući reprezentativkama Švicarske da se uopšte pokušaju rezultatski vratiti u igru, te je rezultat nakon ove dionice meča glasio 70:51 za dakle, izabranice selektora Gorana Loje.

I u posljednjoj dionici susreta bolja igra bosanskohercegovačkih košarkašica, koje su potpuno kontrolisale rezultat, i na kraju su nakon četrdeset minuta igre trijumfovale sa 80:61, sa devetnaest poena razlike.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji, u selekciji BiH bila je Jones sa 26 poena, a kod poražene Švicarske bolja od ostalih bila Rol sa ubačenih 17 poena.

Selekcija BiH je nakon ove pobjede sada na prvoj poziciji svoje kvalifikacione grupe sa skorom od dva trijumfa iz dva meča, dok je Švicarska posljednja sa dva poraza iz usto toliko odigranih susreta.

Tabela kvalifikacione grupe “C” za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine u Francuskoj i Italiji nakon dva odigrana kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *